ROAScalculator tool

hoe bereken je ROAS (Return on Advertising Spend)?

Zó, nu mag je zelf aan de knoppen zitten. Beweeg de buttons hier beneden en bereken eenvoudig jouw ROAS. Wat is het ROAS wat jij graag op je advertenties wilt terugzien?

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal

ROAS berekenen

Bekijk hier jouw ROAS percentage

"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen

Your service request has been completed!

We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Betaalmethode: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

gebruik deze handige ROAS formule gratis!

Wil jij meer over ROAS leren?

Bekijk dan onze artikelen op onze blog pagina.  Volg hulz op LinkedIn & Instagram voor meer conversie tips en zorg ervoor dat jouw webshop of website conversie stijgt & ROAS verbetert!

Wat is ROAS en waarom is het belangrijk?

ROAS, of Return on Advertising Spend, is een term die wordt gebruikt om de effectiviteit van een advertentiecampagne te meten. Het geeft de verhouding weer tussen de kosten van een advertentiecampagne en de opbrengsten die hieruit worden gegenereerd. ROAS is belangrijk omdat het marketeers helpt bij het bepalen van het rendement op hun advertentie-investeringen en hen in staat stelt om beslissingen te nemen over de optimalisatie van hun advertentiecampagnes.

Wat is de ROAS formule?

ROAS wordt berekend door de opbrengst die wordt gegenereerd uit een advertentiecampagne te delen door de kosten van die campagne. De formule voor ROAS is dus: Opbrengst / Kosten.

Wat zijn enkele factoren die de ROAS kunnen beïnvloeden?

Er zijn verschillende factoren die de ROAS kunnen beïnvloeden, zoals de kwaliteit van de advertentie, de doelgroep die wordt bereikt, de relevantie van de advertentie voor de doelgroep en de concurrentie op de markt. Het is belangrijk om deze factoren te analyseren en te evalueren bij het berekenen van de ROAS, zodat je een goed beeld krijgt van de werkelijke prestaties van je advertentiecampagne en toekomstige advertentie-investeringen beter kunt plannen en beheren.